Étkezési cukorként (szacharóz) a cukorrépából előállított répacukrot vagy a cukornádból előállított nádcukrot ismerhetjük. Ezekből több termék készül, például a kristálycukor, porcukor, kockacukor, illetve különböző édességek tartalmazhatják. Európában a répacukor előállítása a legolcsóbb, ezért ez a legelterjedtebb. Melegebb éghajlatú területeken a nádcukor az elterjedt, amit cukornádból állítanak elő, illetve ismert még a juharcukor, amit északi országokban a juharfa nedvéből nyernek. Kémiailag mindhárom cukorfajta teljesen egyforma, csupán a kiindulási növényekből a gyártás során megmaradó szennyezőanyagok okozzák a különbségeket.
Ezenkívül megemlítendőek még a különböző gyümölcscukrok (fruktóz), amelyeket a gyümölcsökből vonnak ki, valamint a tejcukor (laktóz), amelyet gyermektápszerek készítésére használnak és tejből állítanak elő.
A finomított cukrot, amelyet ma minden háztartásban megtalálunk, száz-százötven évvel ezelőtt még csak a gazdagabb családok használták, még régebben csak a királyok asztalán volt található. Korábban csak a mézet használták az ételek édesítésére.
Jelenlegi ára: 2 Ft
Az aukció vége: 2022-10-21 02:25 .
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Beliebte Posts
-
ADZUKI Bab /Vigna angularis/ mag! 30db mag! Gyógynövény! Az aukció tárgya 30db mag! Kelet-Ázsiában elsősorban Japánban, Kínában, Tajvanon ...
-
ARDUINO UNO R3 USB-B vagy micro-usb csatlakozóval ATmega328 központi mikrokontroller, Külső tápfeszültség 7.. 12 V (max. 6-20V), 14 digitál...
-
Kihasználatlanság miatt eladó egy H2O PowerX 6 az 1-ben tisztítórendszer. Ajándékba kaptuk, de nincs szükségünk rá. Teljesen új, még az ...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése