Étkezési cukorként (szacharóz) a cukorrépából előállított répacukrot vagy a cukornádból előállított nádcukrot ismerhetjük. Ezekből több termék készül, például a kristálycukor, porcukor, kockacukor, illetve különböző édességek tartalmazhatják. Európában a répacukor előállítása a legolcsóbb, ezért ez a legelterjedtebb. Melegebb éghajlatú területeken a nádcukor az elterjedt, amit cukornádból állítanak elő, illetve ismert még a juharcukor, amit északi országokban a juharfa nedvéből nyernek. Kémiailag mindhárom cukorfajta teljesen egyforma, csupán a kiindulási növényekből a gyártás során megmaradó szennyezőanyagok okozzák a különbségeket.
Ezenkívül megemlítendőek még a különböző gyümölcscukrok (fruktóz), amelyeket a gyümölcsökből vonnak ki, valamint a tejcukor (laktóz), amelyet gyermektápszerek készítésére használnak és tejből állítanak elő.
A finomított cukrot, amelyet ma minden háztartásban megtalálunk, száz-százötven évvel ezelőtt még csak a gazdagabb családok használták, még régebben csak a királyok asztalán volt található. Korábban csak a mézet használták az ételek édesítésére.
Jelenlegi ára: 2 Ft
Az aukció vége: 2022-10-21 02:25 .
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Beliebte Posts
-
A kapszulák két, egymásra patintható részből állnak, a belsejükben rögzítő pöckök vannak. Jelenlegi ára: 55 Ft Az aukció vége: 2021-...
-
Kihasználatlanság miatt eladó egy H2O PowerX 6 az 1-ben tisztítórendszer. Ajándékba kaptuk, de nincs szükségünk rá. Teljesen új, még az ...
-
ELADÓ: 6 DN KICSI BABATÖRÖLKÖZŐ, KÉZTÖRLŐ. 27X30 CM 26X28 CM 28X30 CM 28X29 CM POSTA: MPL CSOMAGAUTOMATÁBA : 890 FT POSTÁN MARADÓ CSOMAG...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése